فانوده

تفریحی - برنامه نویسی - پایتون - جاوا

فانوده

تفریحی - برنامه نویسی - پایتون - جاوا

آموزش برنامه نویس پایتون - تعبیر خواب - دانلود آهنگ

طبقه بندی موضوعی

۳ مطلب در فروردين ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

برنامه نویسی چیست ؟

برنامه نویس فردی هست که از قبل آموزش هایی دیده و می تواند دستورات زبانی خاص را با ترتیب و منطقی درست کنار هم قرار دهد تا یک نتیجه بگیرد .

مثلا در دستور زیر 2 متغییر a , b داریم که اینها با هم جمع شده و در نهایت جمع این 2 عدد برای ما نمایش داده می شود . (زبان استفاده شده پایتون هست)

a = 5

b = 7

print(a+b)

این ساده ترین دستور و فقط یک شروع هست . اگر شما تازه می خواهید شروع کنید باید بدانید که با مسیر عجیبی روبرو هستید که در صورتی که  یکسری ویژگی ها را نداشته باشید برنامه نویسی بدرد شما نمی خورد .

آیا برنامه نویسی سخت است ؟

اگر شما بخواهید یک برنامه نویس ساده باشید خیر سخت نیست . اما باید بدانید که

  • سینا پارسا
  • ۰
  • ۰

زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی تفسیری ، سطح بالا ، شی گرا و همه منظوره هست .

زبان برنامه نویسی پایتون یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین زبانهای حال حاضر می باشد . یکی از ویژگی های مهم  سینتسک این زبان ، کد های منظم هست . بطوری که اگر نظم را در نوشتن این زبان عایت نکنید به ارور برخورد خواهید کرد .

کاربردهای زبان برنامه نویسی پایتون چیست ؟

پایتون به واسطه ی کتابخانه های قدرتمندی که دارد ، می توان از آن تقریبادر تمام جاها استفاده کرد سایت های بزرگی مانند گوگل ، یوتیوب، ناسا ، اینستاگرام ، فیس بوک و ... از این زبان استفاده می کنند . از این زبان در

  1. کار با فایل ها
  2. کار با داده ها
  3. هوش مصنوعی
  4. پردازش های داده ها
  5. طراحی سایت
  6. نوشتن api برنامه ها
  7. رباتیک
  8. پزشکی
  9. علم داده
  10. ساخت انواع ربات های نرم افزاری مانند ربات های خودکار خرید و فروش ارز دیجیتال
  11. و ........

استفاده می شود .

ساختار زبان پایتون چگونه است ؟

زبان پایتون یکی از قدرتمندترین و در عین حال ساده ترین زبانهای برنامه نویسی هست . در پایتون تلاش شده که دستورها ساده و قدرتمند باشند . این موضوع به اندازه ای هست که مثلا دستورهای چند خطی د زبانهای دیگر گاهی در پایتون فقط چند کلمه هست .

برای تفکیک بلاک های کد در پایتون از فاصله ها استفاده شده است .

این زبان به صورت اتوماتیک نوع داده ها را تشخیص می دهد و نیازی به معرفی نوع داده در آن نیست و به صورت خودکار مدیریت حافظه دارد.

کد زیر برای ما عبارت hello python interpreter را چاپ می کند .

print("Hello Python interpreter!")

 

  • سینا پارسا
  • ۰
  • ۰

زبان مفسری و زبان کامپایلی چیست؟

زبان های برنامه نویسی از بعد اجرایی و ساخت به دو دسته اصلی تقسیم می شوند .

1- آنهایی که کامپایل می شوند

2- آنهایی که تفسیر می شوند

 

Compiler چیست؟

وقتی شما کدی را مثلا در سی شارپ یا جاوا می نویسید ، برای اینکه بتوانید این کد ا اجرا کنید ابتدا کد ها با یک ابزار بنام کامپایلر تبدیل می شوند . کامپایلر کدهای زبان برنامه نویسی سطح بالا را به کدی خوانا برای ماشین تبدیل می کند .

به عبارتی، برنامه‌ای است که کدهای قابل خواندن توسط انسان را به زبانی که پردازنده‌های کامپیوتر قادر به درک آن باشند (یعنی کدهای باینری یا همان صفر و یک) تبدیل می‌کند.

فرآیند کامپایل فرآیندی نسبتاً پیچیده است که طی آن زمان بسیار زیادی صرف تجزیه و تحلیل و ترجمهٔ سورس‌کد به کدی قابل درک برای کامپیوتر می‌شود. به طور کلی، کامپایلرها سورس‌کد را می‌خوانند و یک کد قابل‌اجرا در خروجی تحویل می‌دهند. به عبارت دیگر، سورس‌کد نرم‌افزارهایی را که با یک زبان سطح بالا نوشته شده‌اند به صفر و یک‌هایی تبدیل می‌کند که کامپیوتر قادر به درک آن‌ها باشد. در واقع، کدی را که یک برنامه‌نویس می‌نویسد را به فرمتی خوانا برای CPU تبدیل می‌کند.

Interpreter چیست؟

Interpreter (مُفسِر) یک برنامهٔ کامپیوتری است که هر خط از دستورات یک زبان سطح بالا را به کد ماشین تبدیل می‌کند. Compiler و Interpreter هر دو کاری یکسان، یعنی تبدیل کدهای زبان سطح بالا به کد ماشین، انجام می‌دهند اما کامپایلر کد را پیش از اجرای برنامه به کد ماشین تبدیل می‌کند (یعنی یک فایل اجرایی همچون exe می‌سازد) در حالی‌ که مفسر کد را حین اجرا به کد ماشین تبدیل می‌کند.

همان‌طور که پیش از این گفته شد، اینترپریتر سورس‌کد را خط به خط در حین اجرا ترجمه می‌کند به طوری که سورس یک برنامهٔ نوشته شده با زبانی سطح بالا را به طور کامل به زبان ماشین ترجمه می‌کند و این در حالی است که مفسر اجازه می‌دهد تا ارزیابی و اصلاح برنامه در حین اجرا (Run-time) صورت پذیرد. از زبانهای مفسری می توان پایتون ، پی اچ پی و جاوا اسکریپت را نام برد .

نیاز به توضیح نیست که پروسهٔ اینترپرت زمان نسبتاً کمتری در مقایسه با کامپایل صرف تجزیه و تحلیل و پردازش برنامه می‌کند اما در عین حال سرعت اجرای برنامه در مقایسه با زبان‌هایی که کدشان کامپایل می‌شود، نسبتاً کندتر است.

 

جدول مقایسه را در ادامه مطلب می توانید ببینید .

  • سینا پارسا